«Скарбниця української культури» - Каганова, І. (Сiверянський літопис, 1997)
Таку назву має збірка матеріалів ювілейної наукової конференції, присвячена 100-річчю Чернігівського історичного музею ім. В. В. Тарновського. У книзі подаються поновлені документи з історії музею українських старожитностей, розкриваються багатющі фонди та зібрання музею, висвітлюються маловідомі сторінки історії музейної справи на Чернігівщині. Низка розвідок присвячена найбільш цікавим експонатам і колекціям, що зберігаються у музейних закладах краю.