Фольклористичні набутки Авксентія Яківчука - Іванюк, М. (Народна творчість та етнографія, 1997)
7 жовтня 1996 року відомому народознавцеві, фольклористові, популяризаторові української народної творчості, лауреату літературно-мистецької премії імені Сидора Воробкевича Авксентію Яківчукові виповнюється 70 років. Немає такого поселення, куди б не приходив він, збираючи при цьому пісні, казки і легенди, ігри і хороводи, перекази, святкові звичаї і т. п. Свої записи народної творчості А. Яківчук друкує в багатьох фольклорних виданнях.