Петро Дорошенко та Павло Скоропадський - Курас, Г. (Сiверянський літопис, 1997)
Виповнюється 140 років від дня народження славного українського культурного діяча, історика, відомого знавця старожитностей, мецената, високоерудованої і надзвичайно інтелігентної людини — Петра Яковича Дорошенка. Яскравою сторінкою його життя, а втім і нашої історії, були його взаємини з іншою непересічною постаттю — Павлом Петровичем Скоропадським.