Щоденник (публ. 3. Кудрявцевої) - Шишацький-Ілліч, О. (Сiверянський літопис, 1997)
Поза увагою дослідників залишається постать добре знаного і шанованого серед своїх сучасників етнографа, фольклориста, поета, одного з перших редакторів газети «Черниговские Губернские Ведомости» Олександра Васильовича Шишацького-Ілліча (1828—1859). Він належав до того покоління збирачів та дослідників української народної творчості, розквіт життя і діяльності яких припав на 50—60-ті рр. XIX ст., чиї життєві та творчі долі були тісно пов’язані з Черніговом і Чернігівщиною. Проживши непомірно коротке життя, О. Шишацький-Ілліч зумів залишити по собі помітний слід на ниві вітчизняної фольклористики. його творчі здобутки були належно оцінені такими вченими, як П. Куліш, М. Білозерський, О. Лазаревський, О. Маркович, О. Метлинський.