Листи Василя Горленка Дмитру Яворницькому (публікація С. Абросимової та І. Тарасенко) (Сiверянський літопис, 1997)
Відомий український вчений Василь Петрович Горленко (1853—1907), котрий написав багато праць в галузі літературознавства, мистецтвознавства, етнографії та фольклористики, походив із старовинного козацького роду Горленків, міцно пов’язаного з Чернігівщиною.