Про склад учнів Чернігівського колегіуму - Травкіна, О. (Сiверянський літопис, 1997)
Кількісний та соціальний склад учнів Чернігівського Колегіуму є одним з багатьох ще недостатньо досліджених питань з історії цього навчального заклад. До нашого часу збереглася тільки одна відомість про учнів Чернігівського Колегіуму за 1767/68 навчальний рік, що зберігається в Чернігівському обласному архіві і яка ще не стала предметом спеціального дослідження.