Забутий автор воскреслого гімну - Сиротенко, В. (Сiверянський літопис, 1997)
Навряд чи пересічний читач знає, що цієї осені виповнюється 135 років з дня, вірніше, вечора написання гімну «Ще не вмерла Україна». А якщо й знає, то вважає, що цей гімн написав не то в засланні, не то потрапив за нього в заслання академік- етнограф Павло Платонович Чубинський. Мабуть, для Вас буде новиною дізнатись, що Чубинський лише керував створенням гімну. Появі ж на світ «Ще не вмерла Україна» ми зобов’язані 19-річному племіннику чернігівського губернатора князя Олексія Голіцина — Миколі Вербицькому-Антіоху та його другу, сину багатого шляхтича з Сквирського повіту на Київщині Розислава Рильського — Тадею...