Ювілей Польського Народознавчого Товариства - Вахніна, Л. (Народна творчість та етнографія, 1997)
Ювілей Польського Народознавчого Товариства, якому восени 1995 року виповнилося 100 років, став важливою подією як для всієї Польщі, так і інших держав. В рамках ювілейних урочистостей була проведена Міжнародна наукова конференція на тему "Минуле і сьогодення польської етнології" (Вроцлав, 9-11 вересня 1995 р.) та 71-й загальний з'їзд ПНР. На святкування була запрошена делегація з України на чолі з директором Інституту народознавства НАНУ проф., докт. іст. н. С. Павлюком (Львів), ІМФЕ ім. М. Рильського НАНУ представляли канд. ф. н. Л. Вахніна, канд. іст. н. Т. Косміна (Київ).