Юрієві Гошку — 80 - Щербак, І. (Народна творчість та етнографія, 1997)
Юрій Григорович Гошко обрав собі нелегкий шлях — дослідника в царині етнології і сягнув наукового Олімпу. Він — доктор історичних наук, професор, головний науковий співробітник Львівського Інституту народознавства НАН України, автор кількох монографій та низки статей. Ю.Г. Гошко є фундатором карпатознавчої школи в українській етнології, яка має на сьогодні значну кількість послідовників не лише в Україні. Многая Вам літ, шановний Юрію Григоровичу!