Некрополі давньоруських храмів Чернігова - Бойченко, C.; Ігнатенко, І. (Сiверянський літопис, 1997)
У зв’язку із зростанням уваги до історії України, і зокрема до історії Чернігова, пропоноване дослідження є лише спробою скласти найбільш детальне уявлення про некрополі давньоруських храмів. Серед п’яти пам’яток архітектури давньоруського періоду, які збереглися до нашого часу, розглянуто некрополі трьох храмів Чернігова: Спаського собору, Борисоглібського собору, Успенського собору. Некрополі П’ятницької та Іллінської церков залишилися не описаними. Некрополі Чернігова в цілому, як храмові, так і монастирські, міські, вивчені не повно, тому потребують подальшого більш глибокого дослідження, на що ми сподіваємося у майбутньому.