Давньоруські цегельні в Чернігові - Руденок, B. (Сiверянський літопис, 1997)
Підбиваючи підсумки, можна констатувати, що на сьогодні Чернігів — не тільки скарбниця давньоруської архітектури, а ще й місто, де збереглася і досліджена найбільша на Русі кількість цегельновиробничих комплексів, що робить його найкращим полігоном для вивчення вітчизняної архітектурної спадщини.