Архітектурне дерев'яне різьблення в Чернігові: витоки та деякі особливості розвитку у XIX — на поч. XX ст. - Черняков, C. (Сiверянський літопис, 1997)
Цей матеріал лише початок дослідження архітектурного дерев ’яного різьблення в Чернігові, спроба привернути увагу до його вивчення. А найбільш цікаві будинки, прикрашені чарівним мереживом різьблення, варто зберегти. Вони стануть не лише окрасою древнього Чернігова, а й «живими» пам’ятками культури українського народу.