До питання про датування стінопису Троїцького собору - Доценко, A. (Сiверянський літопис, 1997)
В Троїцькому соборі Чернігова на площі 1647 м² збереглися олійні розписи, що належать до різних будівельних періодів і ремонтів собору XVII—XX ст. Це цілий дуже цікавий комплекс, який представляє кілька стилістичних напрямків в українському мистецтві XVII—XX ст. Попереду ще робота з ретельного мистецькознавчого аналізу цих розписів.