Один з корифеїв українського театру - Калібаба, Д. (Сiверянський літопис, 1997)
В історії українського народного театру, організаторами і діячами якого були Кропивницький, Старицький, Садовський, Саксаганський, Карпенко-Карий та інші, видне місце займає Василь Овсійович Грицай.