Хвала народній пісні (Добірка маловідомих творів письменника з нагоди 125-річчя від дня народження. Вступне слово Федора Погребенника) - Лепкий, Б. (Народна творчість та етнографія, 1997)
Творчість Богдана Лепкого доносить до нас багатство і красу народної душі, уводить нас в духовний світ українців, а водночас є своєрідним художнім мостом, що поєднує їх культурні поривання з іншими націями. До свого ювілею — 125-річчя від дня народження — митець прийшов з новим — двотомним — виданням художньої спадщини, яке, сподіваємось, стане основою майбутнього багатотомного зібрання, на яке він, безумовно, заслуговує.