Майстриня Марія - Сингаївський, М. (Народна творчість та етнографія, 1997)
На 89-му році життя відійшла від нас невтомна трудівниця української культури. Поховали її на сільському цвинтарі, серед столітніх дубів, поруч з ріднею. Та рід Приймаченків продовжується. Талановито малює її син Федір та й онук. Знаємо й пам'ятаємо спільні виставки їхніх творів у Києві. Будуть вони і в прийдешніх днях. Як сказав Іван Франко: людина смертна, та безсмертне ремесло. Тобто — мистецтво, душа народу, його дума і пісня.