Володимир Горленко (До 70-річчя від дня народження) - Курочкін, О. (Народна творчість та етнографія, 1997)
Рівень розробки історії науки правомірно вважають одним з найважливіших критеріїв її зрілості. В тому, що українська етнографія нарешті вийшла на рубіж створення власної багатотомної історії, значна заслуга належить доктору історичних наук, провідному науковому співробітнику ІМФЕ ім. М.Т. Рильського НАН України Володимиру Федоровичу Горленко, який відзначає цього року подвійний ювілей — 70 річчя свого народження і 40 років праці в названій академічній установі. В.Ф. Горленко і сьогодні віддано служить науці. Тож побажаємо старійшині етнографів Наддніпрянської України здоров'я, бадьорості, нових творчих успіхів.