Народознавчі зацікавлення письменника і перекладача (До 100-річчя Бориса Тена) - Ленець, К. (Народна творчість та етнографія, 1998)
9 грудня 1997 року виповнилося століття від дня народження видатного сина українського народу Бориса Тена (М.В. Хомичевського). Сьогодні, завдяки таким Великим Майстрам, як Борис Тен, Україна має високі культурні надбання і по праву може ними пишатися. Турбота про культуру, духовність була у нього все життя на першому плані. Він викладав у вищих та середніх спеціальних закладах, читав літературознавчі, музикознавчі, краєзнавчі лекції, а також очолював театрально-музичний сектор обласного відділу мистецтв... Найбільш відомий Борис Тен прекрасним перекладом "Іліади" та "Одіссеї", хоч у його доробку багато й інших перекладів, оригінальних творів, наукових літературознавчих та музикознавчих праць.