Фрески Успенського собору в Чернігові - Латуха, Т. (Сiверянський літопис, 1998)
Іконографічний аналіз давньоруських фресок Успенського собору Єлецького монастиря за опублікованими матеріалами та архівними фотографіями дозволив атрибутувати лики місцевошанованих святих і портрети князів-християн X—XI ст. ст. та уточнити дату їх написання.