Перша спроба життєпису І. С. Абрамова - Кирієвський, В. (Сiверянський літопис, 1998)
«Дослідник з Воронежа» — таку назву має нова книжка вже добре відомого широкому загалу читачів краєзнавця з міста Шостки на Сумщині Віктора Володимировича Терлецького. Це є, по суті, перша спроба складання життєпису невтомного фольклориста і етнографа, археолога і краєзнавця І. С. Абрамова (1874—1960).