Тихий закуток. Гетьманський монастир. (Підготовка до друку і передмова О. Коваленка) - Дорошенко, Д. (Сiверянський літопис, 1998)
Нариси Д. Дорошенка подаються за першим, київським виданням книги «По рідному краю (Дорожні вражіння й замітки)» 1919 р. без будь-яких скорочень мовою оригіналу згідно з нормами сучасного правопису із збереженням усіх лексичних і стилістичних особливостей.