Різноцвіття - Сердюк, П. (Сiверянський літопис, 1998)
Серед сучасних обранців ліричної музи, що живуть і працюють на благословенній Чернігівщині, Станіславу Реп’яхові належить одне з провідних місць. Багатогранна поетична, художньо-публіцистична, літературно-критична, перекладацька, дослідницька його діяльність — переконливе свідчення активної творчої наснаги митця.