"Люблячому правду, благочестя й вірність" - Терентьєва, В. (Сiверянський літопис, 1998)
Петро Максимович Коренєв. На жаль, значний вклад, який внесла ця людина в дослідження історичного минулого Путивльського краю, копітка праця у важких умовах, сама пам’ять про нього десятиліттями залишалися в забутті. А саме Петро Максимович в 1918 році був ініціатором створення Путивльського музею, став його першим директором.