Нотатки про авторку шевченкознавчої студії Ганну Черінь - Ротач, П. (Народна творчість та етнографія, 1998)
Услід за творами письменників української діаспори І Багряного. Є Маланюка. В Барки. О Зуєвського. Д Нитченка та ін які вже збагатили скарбницю рідної літератури, з’являються все нові Імена. Серед них — і Ганна Черінь із США. Нещодавно на Україні вийшло одразу дві її книжки — віршований роман “Слова” (“Оберіг”) та збірка оповідань ‘Люстро мого життя”