Максим Рильський як знавець і дослідник українського фольклору - Новак, В. (Народна творчість та етнографія, 1998)
Максим Рильський і український фольклор — особливо цікава і важлива тема у вивченні творчої спадщини видатного українського поета і вченого XX ст.