Чи існував Ніжин у XIV столітті? - Морозов, О. (Сiверянський літопис, 1998)
Сукупність письмових та археологічних джерел кінця XIV століття незаперечно доводять існування Ніжина у цей час як одного з населених пунктів Чернігово-Сіверщини. На жаль, лишається нез’ясованою доля міста протягом наступних двох століть.