Степан Ніс - Ковалець, Я. (Сiверянський літопис, 1998)
6 травня 1999 року виповниться 170 років від дня народження С. Д. Носа. Рідний край... Він для визначного українського етнографа і фольклориста, письменника, лікаря, знавця історії, людини революційних переконань Степана Даниловича Носа був джерелом фізичної і духовної снаги, поетичного натхнення. Незважаючи на те, що в житті йому так багато випало поневірянь, злигоднів, тюремних ув'язнень, переслідувань за те, що любив свій народ, свою мову. Тут ніби відтеплювалася його зболена, невпокоєна душа.