Митець і дослідник народної творчості Лука Калениченко (До 100 річчя від дня народження) - Калениченко, Н. (Народна творчість та етнографія, 1998)
Нині минає 100 років від дня народження і 30 років від дня смерті Калениченка Луки Петровича (20.02.1898 - 5.08.1968) — видатного діяча української культури, відомого художника-реставратора, мистецтвознавця, засновника першої в Україні науково-реставраційної майстерні. Разом зі своїми помічниками він розробив оригінальну наукову методику вивчення стану монументального живопису й визначення процесів реставрації, закріплення основи живопису, розкриття давніх фресок та їх художньої обробки. Л.П. Калениченко зробив цінний внесок у розвиток культури українського народу.