Короткий нарис життя св. Іоанна Максимовича. (Підг. до друку і передмова О. Коваленко) - Модзалевський, B. (Сiверянський літопис, 1998)
Відомий історик і архівіст Вадим Львович Модзалевський (1882—1920) залишив помітний слід у вітчизняній науці. Йому належить понад 200 наукових і науково-публіцистичних праць з історії України XVII—XVIII ст., генеалогії, геральдики, мистецтвознавства. Життя та діяльність ученого були тісно пов’язані з Чернігово-Сіверщиною, звідки походили його далекі предки.