Реформатор - Реброва, Н. (Сiверянський літопис, 1998)
Останній гетьман України — Кирило Розумовський. Його життя, діяльність, уподобання в усі часи викликали живий інтерес. Історики по-різному оцінювали його кроки як політичного діяча України. Але всі залишалися спільні в єдиному — «Він палко любив свою Батьківщину», — як пише Орест Субтельний. Особливий інтерес до цієї історичної постаті виникає сьогодні, коли перед нами відкрився важкий, тернистий і довгий шлях до суверенності нашої України. «Славу примножувати справами» — недарма ці слова нам, нащадкам, у науку накреслив на своєму гербі Кирило Розумовський.