Сімдесят років на ниві української філології та народознавства (3 відгуків українських вчених, письменників, діячів культури про наукову діяльність Петра Одарченка) (Народна творчість та етнографія, 1998)
Ю. Шевельов під час вшанування П. Одарченка в Університеті Дж. Вашингтона: "Я дозволю собі сказати кілька слів про нашого ювіляра, про мого старого і випробуваного приятеля Петра Васильовича... його життя — це передусім труд, труд, який приносить свої плоди. Першою працею його була стаття про Лесю Українку, і цій проблематиці він залишився вірний усе своє наукове життя...". Петро Ротач: "... Йому належать статті про полтавців М. Зерова, О. Зуєвського, М. Ореста, М. Номиса та ін. Етнографічними та фольклористичними статтями, проблемами з мовознавства він теж дотикається свого рідного краю." З привітання від ОУП "Слово": "... в цей славний день Вашого заслуженого ювілею дозвольте нам від усіх наших членів, розсіяних по різних частинах світу, привітати Вас сердечно та побажати вам дальшої такої ж плідної творчої праці і міцного здоров'я."