Кобзаря любили люди (Спогади земляків про Єгора Мовчана) - Вертій, О. (Народна творчість та етнографія, 1998)
1 травня виповнилося 100 років від дня народження кобзаря Єгора Мовчана із Великої Писарівки, що на Сумщині. У часи тоталітарного комуністичного режиму, ми, на жаль, не мали повного уявлення про постать кобзаря, який викликав щире захоплення не лише співвітчизників, а й учених, письменників, композиторів з Індії, Монголії, Болгарії, Росії та інших країн світу. Пропоновані спогади є спробою хоч якоюсь мірою заповнити цю прогалину.