Вшанування пам’яті Гната Хоткевича - Черемський, К. (Народна творчість та етнографія, 1998)
До 120-річчя від дня народження видатного українського письменника, театрального діяча, композитора, співака-бандуриста, художника і мистецтвознавця Гната Мартиновича Хоткевича (1877-1938) у Харкові протягом 14-15 грудня 1997 р. відбулися ювілейні заходи. Проведено Перший всеукраїнський огляд автентичного виконавства на традиційних кобзарських інструментах, присвячений 95-й річниці історичного виступу зібраних Г. Хоткевичем кобзарів, лірників і народних музик на ХІІ Археологічному з'їзді у Харкові й на честь відкриття пам'ятного знаку репресованим кобзарям, бандуристам, лірникам. Було також проведено одноденну наукову конференцію "Творча спадщина Гната Хоткевича", на якій виголошено 19 доповідей.