Платон Білецький (Некролог) (Народна творчість та етнографія, 1998)
5 травня 1998 року пішов з життя видатний вчений і художник, член-кореспондент НАН України, професор, доктор мистецтвознавства, лауреат Державної премії ім. Т.Г. Шевченка Платон Білецький. Найбільший внесок вченого в галузі українського мистецтва, відкривши для широкого загалу ім'я видатного українського графіка Г. Нарбута. Глибокі дослідження присвячені творчості Т.Г. Шевченка. Світла пам'ять про Платона Олександровича Білецького назавжди залишиться в наших серцях.