Етнокультурне та державне відродження України і розгортання наукової діяльності установ УАН (20-ті роки XX століття) - Скрипник, Г. (Народна творчість та етнографія, 1998)
20-ті роки ХХ ст. стали важливим етапом утвердження та розвитку української етнографії, пов'язаної з державно-національним будівництвом та з відродженням української культури. У річищі національного відродження здійснювалося чимало заходів, що сприяли організаційному оформленню в рамках Української Академії Наук (1918) народознавчих установ.