З кола видатних дослідників духовної культури українського народу (До 125-річчя від дня народження В.О. Біднова) - Ляхоцький, В. (Народна творчість та етнографія, 1998)
Василь Олексійович Біднов (02.01.1874 — 01.04.1935) (Псевдоніми: В. Поперешній, В. Степовий, В.Широчанський; криптонім — К та ін.) — визначний вчений, педагог, громадський, державний і релігійний діяч, публіцист, редактор, творчий доробок якого з історії церкви, запорізького козацтва, архівознавства, джерелознавства, історіографії, мемуаристики, біографістики, освіти та культури, за попередніми даними, налічує понад 114 праць.