Натхненний літописець долі України, її традицій і звичаїв (Про творчу спадщину Юрія Клена) - Шум-Стебельська, А. (Народна творчість та етнографія, 1998)
Коли згадати постать Юрія Клена (Освальда Бурггардта) і його твори, від одного й другого віє якоюсь беззастережною ясністю, що охоплює царину душевної чистоти людини, висоти етичних життєвих принципів та вибагливості естетичних та інтелектуальних вимог поета і вченого. Нещодавно Юрієві Клену сповнилось би 100 років, та його життєвий шлях обірвався немилосердно надто швидко, коли він був у розпалі своїх творчих стремлінь, коли йому було тільки 56 літ. Помер він в Авгзбурській лікарні 30 жовтня 1947 р.