Увічнення пам’яті В. Г. Кричевського - Ларкін, Ю.; Лебедєв, Г. (Народна творчість та етнографія, 1998)
4 січня 1998 року видатному діячу української культури Василю Григоровичу Кричевському виповнилося 125 років від дня народження. Понад півстоліття життя він присвятив розвитку вітчизняного мистецтва. У своїй творчості митець спирався на традиційну народну художню культуру, на те, писав він, "що виплекав народ". Головним у його науково-творчій діяльності є так званий "український стиль", у якому він творив і який пропагував. Увесь вельми вагомий доробок В. Кричевського є цінним внеском у скарбницю української культури.