Чернігівські князі XIIІ—XIV ст. за патріаршим синодиком - Задорожній, О. (Сiверянський літопис, 1999)
Патріарший синодик, опублікований Новиковим у шостій частині «Древней российской вивлиофики» у 1788 р., містить доволі цікаві відомості, що дозволяють уточнити окремі моменти з історії Чернігівського князівства XIII—XIV ст. та генеалогії князів чернігівських і брянських.