Решетилівка — козацьке містечко - Кисіль, Ю. (Сiверянський літопис, 1999)
Основним поштовхом до написання цієї статті слугувало намагання донести до читача об’єктивний матеріал про шлях і долю здавна козацького містечка Решетилівки та його мешканців—козаків. Висвітлювати це питання нелегко, адже на даний час ми маємо ще чимало нез’ясованих подій і фактів, а тому окремі коментарі до тих далеких днів можуть здатися недостатньо обгрунтованими. Тим більше, що тема сотенно-полкового ладу на Україні до певної міри є «білою плямою».