До родоводу Рашевських - Морозова, Г. (Сiверянський літопис, 1999)
У січні 1999 р. виповнилося 150 років із дня народження І. Г. Рашевського — відомого українського художника, скульптора, громадського діяча, життя та діяльність якого тісно пов’язані з Чернігівщиною. У фонді Чернігівського губернського правління нещодавно знайдений формулярний список Івана Григоровича за 1899 рік. Так звані «формулярні списки» — надзвичайно інформативні та цікаві документи. Кожний дослідник вважає знахідку такого списка великою удачею. Він дає змогу прослідкувати життєвий шлях людини до найменших подробиць. Відшуканий в архіві формулярний список І. Г. Рашевського видається нам настільки важливим, що ми публікуємо його поавністю (зауважимо, що це перша публікація документа).