Наукова зустріч славістів у дні Вука Караджича - Микитенко, О. (Народна творчість та етнографія, 1999)
З 15 по 20 вересня 1998 р. у Бєлграді та Нові Саді відбулася 28 Міжнародна наукова зустріч славістів у дні Вука Караджича, яку традиційно організовує Міжнародний славістичний центр Бєлградського Університету та Інститут міжнародного наукового, освітнього, культурного та технічного співробітництва Югославії. Конференція була присвячена 800-річчю сербського монастиря Хіландар на Афоні. Крім теми "Хіландар впродовж восьми століть сербської літератури", для обговорення було запропоновано також мовознавчі проблеми, пов'язані із питанням граматичних категорій у сербській мові. Заснований як сербський монастир, Хіландар стає центром розвитку слов'янської літератури і освіти, богослов'я та філософії, архітектури та ікономалярства; тут розвивається та вдосконалюється майстерність книжкового перепису та перекладу, налагоджуються тісні зв'язки з іншими слов'янськими культурними осередками.