Міжнародна асоціація україністів (1989–1999) - Петровський, О. (Народна творчість та етнографія, 1999)
Цього року україністи світу відзначають десятиліття Міжнародної асоціації україністів — організації науковців і діячів культури, яка поставила своєю метою сприяти україністичним студіям у різних країнах світу, обмінові інформацією щодо джерельної бази і наукових досліджень, їх координації, науковій підготовці дослідників різних галузей української науки і культури у їх зв'язках з інтелектуальними, мистецькими здобутками інших народів, поширенню знань про українську науку й культуру у світі.