Ляшенко Іван Федорович (Некролог) (Народна творчість та етнографія, 1999)
Українська наука зазнала тяжкої втрати. 12 грудня 1998 року на 72 році життя пішов у вічність доктор мистецтвознавства, академік Академії Мистецтв України та Української академії наук національного прогресу, заслужений діяч мистецтв України Іван Федорович Ляшенко. Останнє десятиріччя свого життя він присвятив розбудові національної музичної культури України. У Київській державній консерваторії завдяки його ініціативі відроджується кафедра історії української музики, яку він очолив. І.Ф. Ляшенко — автор понад 20 монографій 200 статей. Його плідна діяльність була гідно оцінена урядом і громадськістю. І.Ф. Ляшенко нагороджений багатьма орденами і медалями, зокрема орденом Почесна відзнака Президента України. Світлий образ Івана Федоровича Ляшенка назавжди залишиться в нашій пам'яті.