Доля реформатора - Ячменіхін, К. (Сiверянський літопис, 1999)
Монографія В. Л. Степанов, Н. X. Бунге: Судьба реформатора. - М., 1998. - 398 с. У монографії кандидата історичних наук, співробітника Інституту російської історії Російської Академії наук В. Л. Степанова вперше у науковій літературі зроблено спробу фундаментального дослідження поглядів і діяльності відомого вченого-економіста, міністра фінансів Росії Миколи Християновича Бунге (1823-1895).