Козацькі втрати Чигиринського походу 1678 року - Кривошея, B. (Сiверянський літопис, 1999)
Другий чигиринський похід 1678 р. став першим у житті багатьох козаків. Саме з цього походу розпочали службу майбутній сотник волинський Петро Демиденко, майбутній значковий товариш Чернігівського полку Мартин Остапенко, Іван Бідний-Подобайло. Разом з тим похід був для багатьох його учасників останнім у житті. Втрати козацького війська у чигиринському поході 1678 р. не знайшли відображення у науковій літературі. Так, В. Заруба відзначає, що "у росіян загинуло 3291 (з полоненими і тими, хто пропав безвісти) і поранено 5431 чол. Про втрати в армії Самойловича даних немає, але вони також були значними і скоріше всього адекватними російським".