Нове про родину Рачинських - Воїнов, C. (Сiверянський літопис, 1999)
У Державному архіві Чернігівської області (Фонд Губернського предводителя дворянства Новгород-Сіверського намісництва) нами знайдено так званий “Список надворного советника Андрея Рачинского”. Це не що інше, як скорочений послужний, або формулярний список, один екземпляр якого був відправлений в Герольдію для підтвердження дворянства Рачинського. Таку процедуру в той час проходили всі українські дворяни. Список власноручно написаний і підписаний А. А. Рачинським, тому текст його наводимо повністю.