Лівобережний похід Яна Казимира (1663-1664 рр.) - Пиріг, П. (Сiверянський літопис, 1999)
Після Переяславської ради 1654 р. правлячі кола Речі Посполитої все ще не втрачали надії на відновлення свого панування в Україні. Польсько-шляхетські війська знову накинулись на українські землі, здійснюючи неодноразові спроби опанування ними.