Неповторність таланту (до 100-річчя О. Саєнка) - Саєнко, Н. (Сiверянський літопис, 1999)
Український митець, народний художник України Олександр Саєнко належить до славетної когорти української інтелігенції, яка, починаючи з 20-х років, цього століття, творила духовний фонд нації. Понад п’ятсот творів залишив майстер у скарбниці українського мистецтва. Творив свій неповторний дивовижний світ Олександр Саєнко хлібним стеблом, черпаючи натхнення із глибинних джерел народної культури та мистецтва. Лише з роками можна осягнути велич постаті Олександра Саєнка, лише з роками стає вона все могутнішою.