О. Ф. Явоненку - 60 (Сiверянський літопис, 1999)
4 грудня 1999 року виповнилося 60 років Олександру Федотовичу Явоненку, доктору біологічних наук, професору, член-кореспонденту АПН України, академіку, дійсному члену Міжнародної Кадрової Академії, ректору Чернігівського державного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка.